Starea agriculturii

Starea agriculturii

Buna ziua! Tin sa va reamintesc ca sunteti foarte privilegiati pentru ca aveti onoarea sa cititi acest comunicat, deoarece este scris de subsemnatul.

Cum am mai spus si inainte, bunul cel mai de pret al acestui stat il reprezinta oile. Respectivele ovine, animale nobile pentru noi, care din 4 in 4 ani voteaza in acelasi fel reprezinta rasa de cel mai inalt interes pentru noi. Ele ne dau carnea, lana si laptele de care avem nevoie pentru a supravietui si pentru a avea ceva de pus deoparte „peste iarna”. De aceste oi trebuie sa avem grija, sa le hranim, sa le tinem la cald, chiar daca nu fac nimic decat sa pasca pajistea noastra si a oilor care nu-s din tarcul nostru. Dar le mulgem cand avem nevoie de hrana pentru a supravietui.

Mai exista si tipul celalalt de oi, care nu sunt din tarcul nostru. Pe aceste oi nu are rost sa le hranim daca nu ne aduc niciun beneficiu, ba chiar, din cand in cand, punem cainii sa le fugareasca, pentru a nu paste pe pajistea noastra si a nu se hrani din hrana oilor noastre.

Oricum oile din afara tarcului nu prea dau semn ca ar avea problema cu ale noastre, mai behaie din cand in cand, dar nu au cum sa intre in tarc si sunt resemnate deja.

Avem, totusi, problema cormoranilor, care ne limiteaza accesul la a doua sursa de hrana a noastra. Acestia sunt cei mai mari inamici in „procesele” de hranire si dezvoltare ale noastre. Din fericire, avem destule arme si am pornit ofensiva pentru eliminarea lor si pentru a ne asigura ca vom avea toata hrana in mainile noastre.

Oricum, cat de curand o sa rezolvam problema cormoranilor si a oilor care nu-s din tarcul nostru si vom avea toata hrana.

Liviu-ajuta!

Lasă un răspuns